woensdag 25 augustus 2010

Billen!

Vandaag alleen een foto van billen! Wiebelbillen om precies te zijn!
Gemaakt voor de voorleestas 'De Wiebelbillenboogie'

dinsdag 17 augustus 2010

Raf de giraf



Bij het klassenbezoek van groep 1/2 (in het kader van het VVE ) gaan we in september in de bibliotheek een nieuw programma gebruiken. Dit keer met het prentenboek Raf van Anke de Vries. De afgelopen weken heb ik ontzettend leuke knuffels gekocht om het verhaal uit te beelden. Naast een giraffe komt er in het boek ook een flamingo, een olifant, een aapje en een kameel voor. Uit de slaapkamer van mijn jongste DS heb ik de groene slang van Ikea meegenomen.
Vanavond ben ik erg productief geweest en heb ik een geblokte fleece-deken gemaakt en het jasje dat de giraffe aan heeft als hij weer thuis komt (hij is namelijk op reis geweest en komt dan al die dieren tegen!)

 En omdat ik toch zo lekker bezig was heb ik ook nog een ooglapje gemaakt voor de voorleestas van 'Woeste Willem', want die was verdwenen. En van de voorleestas 'Kleine Kangoeroe' heb ik de moeder kangoeroe-pakken gerepareerd!

zondag 8 augustus 2010

Reddingsdag


Mijn DD is al sinds ze haar zwemdiploma B heeft lid van de Katwijkse Reddingsbrigade! Ze heeft het daar enorm naar haar zin, zit in allerlei commissies en geeft ook les in het zwembad en op het strand bij de strandopleidingen. Iedere zomer zit ze een aantal weken wacht en ze doet mee aan de SAR Katwijk, oftewel  Search and rescue. Een evenement dat ieder jaar in Katwijk plaats vindt.
En ieder keer als we (DH en ik) haar daar dan zo bezig zien krijgen we een brok in onze keel. Op de site van 112bollenstreek staan dit jaar een aantal mooie foto's van haar! En zeg nou zelf, dat ziet er toch stoer uit!