zondag 27 juni 2010

Kind geslaagd en visculinair

Voor een verslag van de diploma-uitreiking van DS verwijs ik naar de blog van Prretje die een kind op dezelfde school had zitten. Ik verwijs naar haar omdat ze op de een of andere manier  steeds een blog schrijft over dingen die ik had kunnen schrijven. Zoals het hijsen van de vlag na het verlossende telefoontje op donderdagavond wanneer DS geslaagd is, over de kapotte vaatwasser (alleen heb ik nog geen nieuwe maar een gerepareerd machientje), over puinhopen op slaapkamers van puberkinderen, over het bezoeken van de gezellige plantenmarkt 'Onder de Linden' in Noordwijk (daar had ik dit jaar helaas geen tijd voor!) en over het sjouwen van volle dozen met boeken voor de strandbieb.
Waar ze nog niet over geschreven heeft is VisCulinair.
Een nieuw evenement in Katwijk. Mede door het heerlijke weer een succes te noemen. Met de Visvariakaart konden we vrijdagavond bij de luxe pagodetenten, die ze in de Zwaaikom neergezet hadden, genieten van vier verschillende visgerechten. De culinaire deelnemers hadden een presentatie gemaakt van de gerechten die ze serveerden, zodat het iets makkelijker kiezen was. En behalve iets te eten kon je ook nog twee keer van een heerlijke wijn genieten. De avond werd afgesloten met een lekker bakkie koffie (helaas had ze vergeten thee mee te nemen!) Volgend jaar gaan we weer. Hopelijk mogen de horeca-ondernemers dan wel met 'echt' servies en bestek de gerechten serveren van burgemeester Wienen!

















maandag 14 juni 2010

The uniform project


Vorig jaar kwam ik per toeval op een blog terecht waar iemand geld inzamelde voor het goede doel door 365 dagen dezelfde jurk te dragen! Een jaar lang dezelfde jurk????duhhuh.
Wat bleek: Ze droeg 1 model jurk (een soort engelse schooljurk) maar iedere dag met iets anders gecombineerd. Met spullen die ze van ebay haalde of te leen kreeg. Ik vond het erg leuk om het project te volgen en ik zag dat ze er nu ook een video van gemaakt hebben!
Geniet! Uniform Project Picture Book