zondag 28 maart 2010

Another Midlife Crisis


Daar heb ik geen last van maar daar ben ik gisteravond geweest.
Het is een Katwijkse band waar we een van de gitaristen van kennen.
Ze speelden voor familie, vrienden en bekenden hun nieuw ingestudeerde nummers.
Om kwart over 9 gisteravond vertrokken we met vrienden op de fiets richting Kattuk Binnen naar The Box. We waren nog geen 5 minuten onderweg of het begonnen te regenen. Wat zeg ik, te storten. Of er een emmer water over je heen werd gegooid. Terug naar huis gaan was geen optie, dus maar ze hard mogelijk doorgereden. Als verzopen katten kwamen we de zaal binnen waar ik hier en daar verbaasde gezichten zag. Regen, heeft het geregend dan?
Na een gezellige avond moesten we in de nog steeds kleddernatte jassen naar huis fietsen. En dat was geen pretje, dat kan ik je wel zeggen. Toen ik alle klokken die ik maar bedenken kon (magnetron, oven, dvd, verwarming, wekkers)vast een uur vooruit zette zagen we dat het wel een beetje laat was geworden. Dus vandaag was het wat dat betreft wel een beetje crisis!

En dan maar gelijk verder....

.... met het muzikale ding.
Ik luister geen muziek via de pc. Ik heb er geen geduld voor. Bovendien is de kwaliteit van het geluid gewoon slecht. Als je naar muziek luistert moet het wel goed klinken. Mijn DH hamert daar al jaren op en is ook al jaren bezig om de het geluid van de versterkers te perfectioneren. Hij bouwt de ene na de andere versterker met buizen. Buizen???? Ja buizen. Hij speurt het hele internet af en ze komen van heinde en ver ons huis binnen. Sommige hebben zelfs in Russische straaljagers gezetten en een B52 bommenwerper, geloof ik. Zijn contacten gaan dus ver.
Helaas moet ik toegeven dat hij gelijk heeft. Je hoort inderdaad het verschil. (En dat testen we door steeds dezelfde cd te vergelijken!)

De versterker die op dit moment in de huiskamer staat (je ziet er eentje links van de kast op de grond, de andere staat er achter)is een tijdelijke want DH is al weken bezig met DE versterker!



Dit is onze 'TV-kast' waar die versterkers (ja, het zijn er 2, eentje voor de linkerbox en eentje voor de rechterbox!) dan naast komen te staan.
Hij lijkt op de gamecase die de bieb gaat aanschaffen. Met een afstandsbediening komt de nieuwe nog te kopen tv dan tevoorschijn!

Het sociale ding

Je kunt niet alles bijhouden en je moet dat ook helemaal niet willen. Er gaat veel tijd inzitten als je alles wilt bekijken en doen. Maar het is wel leuk om te weten welke mogelijkheden er zijn. En als het je allemaal te veel is kies je gewoon datgene uit wat bij je past of je laat het en beperkt (?) je tot je 'echte' vrienden.
Ik vind Hyves op dit moment gewoon de leukste. Ooit begonnen om eens te kijken wat mijn kids er op uitspookte, maar tegenwoordig heb ik op die manier nog eens contact met nichtjes, stuur ik een buurvrouw een snelle krabbel over quiltzaken en bekijk ik foto's die mijn DD erop gezet heeft.
Verder ben ik ooit uitgenodigd om me aan te melden bij Facebook en Plaxo. Dat heb ik braaf gedaan maar doe er verder niets mee. Voor de cursus Mediacoach moest ik ook allerlei sites bekijken zoals Habbohotel, CU2, Superbabes en nog veel meer waarvan ik de namen allang weer vergeten ben en dat vind ik helemaal niet erg!
Sociabel.nl, Dizzie.nl en Orkut heb ik door dit ding bekeken. Tenminste....ik heb me niet aangemeld, daar had ik ff geen zin in.

Dit kwam ik vanochtend met het surfen tegen What the......

En deze ook:

http://www.manbijthond.nl/fragmenten/superbuur-google
(kreeg hem niet embeded!)

zaterdag 20 maart 2010

De boekenkast

Librarything (krijg de widget ff niet geplaatst!)

Een handige site voor de liefhebber, maar zelf ben ik niet het type om bij te houden wat ik gelezen heb(ik heb me wel aangemeld hoor). Ik heb meer aan een boekenkast met titels die ik nog graag wil lezen. Naast en achter mijn bed staan stapeltjes met nog te lezen boeken. De meeste liggen te wachten tot een vakantie. Martine vroeg zich gisteren tijdens het herinrichten van KadR af of ik wel aan slapen toe kwam met al mijn liefhebberijen.
(Toen ik trouwens de 'boekenkast' van Monique bekeek zag ik ook nog titels van boeken waarvan ik vergeten was dat ik ze gelezen had.)


Hier een foto van het halletje in KadR. Ik weet niet hoeveel kasten ik inmiddels uit elkaar of korter heb gehaald maar als je ziet hoeveel 'troep' er in dit halletje staat....en in het voormalige 'tuinkamertje'! Maar het resultaat wordt erg mooi. Als straks ook nog die nieuwe borden en lampen opgehangen worden dan wil iedereen voortaan in KadR gaan werken.

woensdag 17 maart 2010

Ding 17



Ik heb me deze week verdiept in web 2.0. Er gaat dus uren in zitten, je gaat van hot naar her, komt allerlei interessante sites tegen en ik moet zeggen dat het me allemaal begint te duizelen. Ik raak een beetje 'overloaded'. Nog 6 dingen te gaan
pffff............

Web 2.0 'geleerd' door de 23 dingen cursus:
Flickr, Delicious, Wiki's, Podcast, GoogleDocs

Web 2.0 die ik al deed:
RSS, MSN, Twitter, Hyves, Facebook, YouTube, Bibliotheek 2.0 (mediawijsheid en jeugdbibliotheek)

zondag 14 maart 2010

Joan, Joop en Daniel



Afgelopen woensdagavond naar een concert van Joan Armatrading geweest in de Boerderij in Zoetermeer. Het was een zeer goed concert. Ik denk dat ik haar zo'n 20,25 jaar geleden voor het laatst heb zien optreden in het (oude) Vredenburg in Utrecht. De cd's had ik ook al jaren niet meer gedraaid maar bij het horen van oude nummers als 'Willow' en 'Weakness in Me' kreeg ik toch wel kippenvel. Ze stond toch lekker te gitaren op haar leeftijd!

Gisteravond zijn we naar Joop Visser en Jessica van Noord in de Roskam geweest. Toen ik eind januari 50 jaar werd had mijn DH dit duo uitgenodigd om te komen optreden. Toen was het al een alleraardigst optreden en gisteravond niet minder. Hier een filmpje van een favoriet van DH.


En tot slot nog een optreden van Daniel Lohues afgelopen dinsdagavond bij Pauw en Witteman. Bij het nummer moest ik direct aan mijn collega's denken die het op dit moment niet makkelijk hebben. 'Elk Mens die Hef zich 'n Kruus te Drage'.
Alleen is die van de een van piepschuim en bij een ander van lood.

zaterdag 6 maart 2010

YouTube

Tijdens mijn opleiding Mediacoach werd op een van de avonden een leuk mediawijs filmpje getoond. Het is van Duitse makelij en door Digibewust.nl van Nederlandse stemmen voorzien!
">
Vooral bij het einde krijg je toch de kriebels! Ik denk dat ik jullie de strekking van het filmpje niet hoef uit te leggen.

Regelmatig wordt er in ons huis door alle familieleden naar YouTube fimpjes gekeken en voor ding 16 ben ik er maar eens goed voor gaan zitten en heb mezelf aangemeld bij YouTube, waardoor ik daar nu ook een favorietenlijstje kan maken. Als je eenmaal bezig bent ga je van het ene filmpje naar het andere!

Deze vond ik erg grappig:
">

">

En voor de bieb? Ik zie soms een filmpje dat gemaakt is om de lener bijvoorbeeld de selfservice uit te leggen. Maar volgens mij moet je wel heel erg oppassen dat het niet te tuttig of kinderachtig wordt. Wil je dit als bibliotheek toch gaan doen dan zal je er veel tijd in moeten steken wil het een beetje professioneel overkomen.
Tijd.... wie heeft die over?

Podcasting

Podcasting, daar had ik al het een en ander over gehoord. Maar ik had me er nooit echt in verdiept totdat ik dat 'verplicht' voor 23 Dingen moest doen.
Ik ben op zoek gegaan naar het radioprogramma American Connection. Soms hoorde ik dit programma als we in de auto zaten op weg naar huis en de muziek die gedraaid werd spraak mij wel aan. Het programma werd echter op onmogelijke tijden uitgezonden. Vrijdagnacht 01.00 uur en zaterdags om 24.00 uur. Niet echt een tijd om er eens lekker voor te gaan zitten. Ik zit 's avonds nog weleens achter de naaimachine en dan is de radio een uitkomst. Ik zet ook weleens de cd-speler aan maar ik heb dan vaak geen zin om er steeds een nieuwe in te doen en dan luister ik dus de hele avond naar dezelfde cd. Bij een programma als 'KRO's Theater van het sentiment' komt de hele avond muziek uit de jaren '60, '70 of '80 voorbij. Je hoeft er niet bij na te denken en dat is goed als je ook je aandacht bij het quiltwerk wilt houden.
Maar goed, het programma American Connection dus. Ik ging op zoek bij Radiocast.nl en vond het programma.
Ik luisterde het programma ook wel via de site en voor ding 15 kwam ik er dus achter dat het programma sinds 1 januari niet meer bestaat. Vandaar dat ik in de verleden tijd heb geschreven.

maandag 1 maart 2010

Complimentendag

Vandaag is het nationale complimentendag!
Toen ik dat vanochtend las moest ik meteen aan Irene denken.
Ik wil haar dan ook op deze dag een compliment geven.
Een compliment voor het feit dat ze afgelopen zaterdag langs
Corin's filialen is gegaan om de collega's daar een beetje te
ondersteunen na het verpletterende nieuws.
Ik was aan het invallen in Rb en ik heb het enorm
gewaardeerd!