woensdag 24 februari 2010

Ding 12, 13 en 14

Deze week een makkie!
Alle dingen die op het programma staan zijn al bekend.
Een Twitteraccount heb ik vorig jaar al gemaakt. Volgens mij nadat Walter er iets over gezegd had en toen ik die vrijdagavond op de bieb kwam bleek Irene er net ook eentje voor de bieb gemaakt te hebben! Af en toe kijk ik er eens op en dat vind ik genoeg.


Google Docs; daar was ik ook al mee bezig en dat is iets wat ik zeker vaker ga gebruiken.

MSN; daar heb ik jaren geleden al eens iets meegedaan. Dat was in de tijd dat mijn kinderen er mee begonnen en ik daar toen ook het fijne van wilde weten.

Helaas is er nooit iemand online als ik de messenger opstart. Gelukkig kan ik nu ook op mijn werk chatten of via de Hyves-chat of de obkatwijk-ning.

Inhaalslag

Ik heb nu 2 "vrije" dagen en die gebruik ik om mijn kleine achterstand in te halen. De 23 dingen waren een beetje uit het vizier verdwenen omdat ik rond mijn 50ste verjaardag het nieuws hoorde dat ik de uren van Leontien mag overnemen. Heel spannend allemaal.
En nu het allemaal een beetje tot rust is gekomen heb ik weer tijd om met de 23 dingen verder te gaan.
Gisteren was Delicious aan de beurt en vandaag de Wikies. Het zal allemaal wel zijn positieve kanten hebben maar nu zie ik het verschil nog niet zo met bijvoorbeeld Google Reader of Google Docs. Ik kan me helemaal vinden in het gene Josien en Ineke op hun blog erover geschreven!

dinsdag 23 februari 2010

Klussen in KadR

Om kwart over 11 was ik gisterochtend aanwezig in KadR om met Martine (Janny moest helaas naar een crematie dus zij kon maar heel even helpen) aan de slag te gaan met de herinrichting aldaar. En ik moet zeggen...we hebben veel werk verricht. Heel veel werk.
Helaas was ik mijn fototoestel vergeten, dus er zijn geen foto's gemaakt! Martine had het nodige werk voorbereid en aan de hand van een plattegrond die ze gemaakt had zijn we de kasten gaan verplaatsen. Hier een stukje af en daar een stukje aan. Piet was 's middags aanwezig zodat hij de oude zoektafel kon slopen en het kopieerapparaat op de nieuwe plek kon aansluiten. We hebben al drie 'winkels' gecreƫerd. Terwijl Martine boeken aan het verplaatsen was, was ik ondertussen bezig om een aantal kasten uit elkaar te halen. Vanaf 17.00 uur zijn we de bieb weer aantoonbaar gaan maken voor het publiek dat vandaag weer veilig rond moet kunnen lopen. Dus het halletje staat nu vol met planken, klemmen, tussenschotjes en zijkanten. Om even voor zes uur trokken we onze jas aan. Martine ging als een speer naar de Digros om nog wat eten te scoren maar ik ben linea recta naar de 'Chinees' gereden.
Gisteravond kon ik geen pap meer zeggen en lag ik uitgeteld op de bank!
Aangezien ik vanochtend toch wel nieuwsgierig was, heb ik Janny gebeld om te vragen of ze al van de schrik bekomen was. En door haar reactie dat het er allemaal al erg leuk uitzag kan ik de spierpijn vandaag wat beter verdragen!
Binnenkort gaan we de boeken op de juiste plek zetten. Moet er nog geschilderd worden, er moet nieuwe bewegwijzering komen enz. enz. Nog genoeg werk te doen dus!

Heerlijk!

Vandaag poging ....tigste om aangemeld te zijn/worden/blijven bij Yahoo.
Maar het geduld is beloond. Ik heb een 'heerlijk' account gemaakt bij Delicious over allerlei zaken op het gebied van jeugdbibliotheekwerk!
Thuis gebruiken we Firefox dus heb ik daar de bookmarkbuttons toegevoegd. Allemaal heel handig. Maar ik vind de lay-out van de delicious dus helemaal niks. Misschien ben ik al teveel gewend aan Bloglines. De praktijk zal gaan uitwijzen of ik het ga gebruiken.

zondag 7 februari 2010

Kan het niet laten

Wat heb ik aan 23Dingen tot nu toe? Na een paar jaar als "stille" lezer voornamelijk quiltblogs te volgen, vind ik het best wel leuk om er ook zelf mee bezig te zijn. Maar....om er nu elke dag mijn wetenswaardigheden op te verkondigen gaat me toch wat te ver. Voor de bibliotheek zie ik wel mogelijkheden, want behalve Twitter kun je ook via Hyves en een weblog reclame maken voor je activiteiten.


Bij de quiltblogs die ik volg sla ik de verhalen over huiselijke ditjes en datjes meestal over en beperk mij tot de quilterige zaken. zoals het bekijken van de quilts die door de dames gemaakt.

(Dit is trouwens de quilt waar ik op dit moment mee bezig ben)

Naast quiltbloggen heb ik mij via RSS ook geabonneerd op werkgerelateerde bloggen, waaronder ook een aantal die over mediawijsheid gaan, bijv. die van Margreet van den Berg.

Van de Dingen die we tot nu toe hebben gedaan vond ik het ontdekken van Flickr en het bewerken van plaatjes erg leuk. Zeer verrassend zelfs en ik denk dat we voor het maken van aankondigingen en posters deze sites goed kunnen gebruiken.
En omdat ik het niet laten kan hier nog een foto van mijn eerste verjaardag.

woensdag 3 februari 2010

Skoolzone

Vanmiddag de opening van Skoolzone in Katwijk aan de Rijn!


Na weken van voorbereidingen konden vanmiddag de kinderen in Skoolzone terecht. Petra had voor de opening groep 6 en 7 van de Ottobaronschool uitgenodigd en er kwamen ongeveer 30 kinderen op af. Het overtroef in ieder geval onze verwachtingen.


Na een mandjesrace (in groepjes zo snel mogelijk 5 boeken in de kasten opzoeken en deze in een boodschappenmandje verzamelen) hebben Margreet en de wethouder Skoolzone officieel geopend.


Na de opening bleek dat we meteen aan de bak konden want er waren kinderen speciaal naar Skoolzone gekomen omdat ze dit in de krant of in de nieuwsbrief van school hadden gelezen. Er waren zelfs nieuwsgierige ouders meegekomen.
Het was een geslaagde dag en goede start!

dinsdag 2 februari 2010

Spelen met letters

typewriter key letter B chocolate letter E R N letter A D letter E letter t

Waar was ik?

Ja waar was ik letterlijk en figuurlijk? Na een drukke tijd van voorbereidingen voor Skoolzone en 50 jaar worden, ga ik vandaag maar weer verder bij waar ik gebleven was, namelijk ding 7: Flickr verder ontdekken. Dus onder het genot van allerlei verjaardagskadootjes, zoals een lekker kopje Jasmine Delight-thee van Rituals
en op de achtergrond een live-cd van Eros Ramazotti!
Die heb ik gekregen in mijn "Italie-koffertje" (Ik wil namelijk graag een keer naar Rome en daarom heb ik van mijn familie deze 'gevulde' koffer gekregen)
Ik heb vanochtend dus gekeken naar Flickr Color Picker, Findr, Google Maps en Streetview!
En nu ga ik verder met ding 8,

Wordt vervolgd!